Candlestick-strategi

candlestick-strategi

Ved trading med binære optioner er det af afgørende betydning at kunne danne sig et hurtigt, pålideligt og grundigt billede af prisudviklingen på markedet. Det betyder, at det er afgørende at finde en grafisk repræsentation af, hvordan priserne har udviklet sig, som er let at læse og informativ. I stedet for at se på endeløse prischarts – der kan blive meget forvirrende og store – foretrækker de fleste binære tradere candlestick-diagrammer. Lær om candlestick-strategi her!

Et candlestick-diagram indeholder alle de oplysninger, du har brug for, på så lidt plads som muligt. Ved at kigge på candlesticks kan en uddannet professionel læse præcis, hvad der er sket med prisen på et aktiv inden for en tidsramme efter eget valg. Og hvad vigtigere er – baseret på disse oplysninger vil han være i stand til at drage slutninger om, hvor prisen er på vej hen som det næste.

Ved at mestre kunsten at læse candlestick-diagrammer kan du tage et vigtigt skridt i retning af at blive ekspert i teknisk analyse. Det er overflødigt at sige, at det kan hjælpe dig med at forbedre dine resultater som trader meget.

I denne artikel om candlestick-strategi, vil du lære, hvad candlesticks kan fortælle dig, og hvordan du kan bruge de oplysninger, de indeholder, i din strategi.

Hvad kan en candlestick fortælle mig?

Et candlestick-diagram består af to dele. Hvor store disse to dele er i forhold til hinanden vil fortælle dig, hvordan prisen på et aktiv har udviklet sig. De to dele er:

  • Vægen
  • Kroppen

Nøjagtigt som på et rigtigt stearinlys har du altså en tykkere del, kroppen, og en tyndere del, vægen. Bemærk imidlertid venligst, at den visuelle lighed mellem et candlestick-diagram og et rigtigt stearinlys ikke altid er at finde. Selv om et diagram mere ligner en tynd linje med en lille, tyk kasse i den ene ende, end noget du ville tænde for til en romantisk middag, kaldes det stadig en candlestick!

Så hvad fortæller Vægen og Kroppen os? En candlestick dækker en bestemt periode. Du kan selv bestemme perioden, og det er meget vigtigt, at du altid husker, hvilken tidsramme en candlestick kører over. Hvis ikke, vil du i realiteten ikke have nogen idé om, hvad den har at fortælle dig.

Lad os bruge en 15-minutters candlestick som eksempel for at belyse vores pointe. I dette tilfælde fortæller den os følgende:

  • Kroppen repræsenterer åbningsprisen og lukkeprisen på det pågældende aktiv inden for de seneste 15 minutter. Hvis prisen er gået op i løbet af denne tid, vil kroppen være hvid. Hvis den har bevæget sig ned, vil kroppen være sort. Jo kortere kroppen er, jo mindre forskel var der mellem åbnings- og lukkepris, dvs. prisbevægelse, for aktivet inden for de seneste 15 minutter.
  • Vægen fortæller dig, hvad henholdsvis maksimums- og minimumspriserne for aktivet var i de foregående 15 minutters handel. Det vil sige, at hvis prisen på et tidspunkt i løbet af perioden oversteg åbnings- eller lukkeprisen, vil vægen stikke ud fra kroppen for at angive dette.

Ved at se på et candlestick-diagram kan du altså øjeblik se, hvordan prisen på et aktiv har bevæget sig inden for en nærmere fastsat tid. Du kan se, hvordan den startede, hvordan den sluttede, og hvad de maksimale og minimale udsving ind imellem var. Baseret på dette kan intelligente trader træffe indbringende strategiske beslutninger.

Bemærk venligst, at du kan kigge på mere end én candlestick i et diagram. For eksempel kan du kigge på 4 15-minutters candlesticks for at se, hvordan priserne bevægede sig i den seneste time, eller bare på én 60-minutters candlestick. Det vil give dig forskellige perspektiver på, hvordan prisen har bevæget sig i løbet af denne tidsramme.

Hvordan kan jeg formulere en candlestick-strategi?

Du kan bruge oplysningerne i et candlestick-diagram til at styre din handelsstrategi. I den mest grundlæggende forstand viser en candlestick dig blot, hvad der er sket i fortiden, men dette kan give en indikation af, hvad der vil ske på kort sigt. Og det er det eneste, vi binære tradere bekymrer os om.

Så hvis for eksempel en stor, hvid candlestick, der indikerer, at prisen har bevæget sig meget opad inden for de seneste 15 minutter, har en lille væge, fortæller det dig, at en bullish bevægelse er i gang. Den korte væge angiver, at slutkursen og den maksimale pris ligger meget tæt på hinanden. Dette viser, at det opadgående momentum måske vil fortsætte. En smart candlestick-strategi her ville være at investere i en option, der vil give afkast, hvis prisen på det pågældende aktiv bliver ved med at stige.

Share on FacebookPin on PinterestShare on TumblrShare on Google+